3000 سیگنال فروش در فضای مجازی
اما نکته اصلی در این زمینه به تعداد سیگنال فروشان باز میگردد. اگر واژه سیگنال را در فضای مجازی جستجو کنیم، خواهید دید بالای سه هزار کانال و گروه به اسم سیگنال ثبت شده که یک اتفاق تلخ در حوزه بازار سرمایه است. حتی در سایتهای خبری نیز مشاهده می شود در سطح ضعیفی این کار را بدون داشتن تخصص و مجوز لازم انجام میدهند.
بررسی سیگنالهای اعلام شد از سوی این افراد و کانال ها نشان میدهد، این افراد در زمان اوج گیری بازار سهام، سهم هایی که در صف خرید قرار دارند را به عنوان سهم ممتاز vip معرفی کرده و برای معرفی چنین سهمی درآمد قابل توجهی کسب میکنند.
سیگنال فروشی جرم است
علی مومنی، کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه بر اساس قانون بازار اوراق بهادار سیگنال فروشی جرم تلقی میشود، گفت: متأسفانه بعضی کانالهای تلگرامی و صفحات اینستاگرامی از فضای بازار سرمایه سوء استفاده کرده و اقداماتی در معرفی برخی نمادها انجام میدهند که فاقد پشتوانه علمی، تحلیلی و تخصصی است.
وی ادامه داد: طبق قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران هر شخصی که اقدامات وی نوعاً منجر به ایجاد ظاهری گمراه کننده از روند معاملات اوراق بهادار یا ایجاد قیمتهای کاذب و یا اغوای اشخاص به انجام معاملات اوراق بهادار شود، به حبس تعزیری تا پنج سال و جزای نقدی تا پنج برابر سودهای به دست آمده محکوم خواهد شد.
ظرفیت قانونی برای برخورد با این نوع موارد و مسائل در کشور وجود دارد و سازمان بورس در گذشته و مخصوصا در سال 99 با این صفحات برخوردهایی داشته است. شرکت بورس نیز کمیته جانبی تحت عنوان «کمیته فضای مجازی» تشکیل داده است. وظیفه دستگاه ناظر و تنظیم کننده، صیانت از بازار سرمایه است.
سهامداران هوشیار باشند
افراد تازه وارد به بورس که اطلاع چندانی از روشهای تحلیل بورس ندارند، معمولا در دام افرادی میافتند که با هزاران ترفند به دنبال کسب سود و منفعت خود هستند.
با توجه به اینکه سیگنال فروشی جرم است، سهامداران می توانند با افزایش دانش خود در زمینههای کدال خوانی، تفسیر صورتهای مالی شرکتها، تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی، خود را از این افراد سودجو بی نیاز کنند.
راه دیگر نیز سرمایه گذاری غیر مستقیم از طریق صندوق ها با درآمد ثابت است که از این طریق نیز میتوانند ریسک کاهش ارزش دارایی خود را کمتر کنند.
چهارشنبه – 14 دی 1401